העולם הולך ומתקדם, וכיום אין זה מחזה נדיר לראות עגלות אוטונומיות, רובוטים או קובוטים העושים את עבודתם במהירות ובחריצות ברצפת הייצור. יתרה מזאת, בשנים האחרונות מתגבר האתגר בגיוס כוח אדם איכותי לעבודה ברצפות ייצור, ולכן יותר ויותר מקומות עבודה משלבים ציוד אוטומציה המחליף ידיים עובדות. ציוד זה משתלב בעיקר בשני אופנים: משימות שגרתיות בעלות חזרתיות גבוהה או משימות בעלות סיכון בטיחותי לעובד. שילוב אוטומציה מאפשר גם העלאת תפוקה, היות והרובוט לא נזקק להפסקות או שעות מנוחה כמו העובד האנושי.
גם באולמות הייצור בריאון ניתן למצוא לא מעט תאי ייצור אוטומטיים, עם מעל 60 רובוטים קרטזיים הצמודים למכונות ההזרקה וכן רובוטים שישה צירים המבצעים משימות שונות. מחלקת האוטומציה שלנו ביצעה מספר פרוייקטים המשלבים אוטומציה ומייעלים את הייצור ללקוחותינו, כאשר זו מחליפה, במקרים מסויימים, עד שלושה עובדים בתהליך הייצור.
הכירו את מחלקת האוטומציה בריאון
את מחלקת האוטומציה מנהל איתי גובר והיא מונה חמישה אנשים – מהנדסים והנדסאים כאחד, אשר מתוקף תפקידם נדרשים לא רק לעסוק ברובוטים ואוטומציה, אלא גם להבין לעומק את תהליכי הייצור. המחלקה תומכת באולמות ההזרקה, הפיוז'ן וההרכבה גם בריאון וגם בפלסטוקיט. אנשי המחלקה אחראים על מתן פתרונות אוטומציה, כתיבת תוכנה עבור הרובוטים, בניית פתרונות מכאניים וכמובן גם איפיון ותכנון של פרוייקטי אוטומציה בהתאם לדרישות הלקוח או המהנדסים שלנו. איתי מציין שכבר בשנת 1996 התחילו בריאון להכניס מכונות עזר לאוטומציה על מנת לייעל ייצור ולקצר זמני מחזור.
לאור הניסיון הרב שנצבר במחלקה, ריאון נעזרה באנשיה גם בפרוייקטים גדולים שביצעה כמו הכנסת מערכת להזנת חומרי גלם – עבורה נכתבה תוכנה חדשה, תשתיות תוכנה, חומרה ותקשורת עבור מערכת ה-MARS לניהול רצפת הייצור, מערכת קירור מפעלית ועוד.
תהליך הכנסת האוטומציה
"היוזמה להכנסת אוטומציה מגיעה בדרך כלל מהמוטיבציה שלנו להתייעל. את הלקוח פחות מעניין כיצד נייצר והוא כמובן לא מתעקש על תהליכים אלו. אחד האתגרים המשמעותיים הוא להתאים את התבנית לתהליך האוטומטי. לכן יש ערך מוסף לכך שאנחנו נשתלב בשלב התחלתי של תכנון התבנית", מספר איתי, מנהל המחלקה. "אנחנו נפגשים עם מהנדסי התבניות ובודקים מהן ההתאמות הנדרשות והאם הן מחייבות הכנסת שינויים במוצר הסופי. לאחר מכן, אנחנו ניגשים למלאכת תכנון, בנייה וכתיבת התוכנה גם למערך וגם לרובוט. לאחר שהכל מוכן, מהנדסי המחלקה מבצעים הרצות ומתחילים לעבוד עם המערך והרובוט. כשהכל עובד כמו שצריך ומוכן להעברה, מתבצעת הדרכה למפעילי מכונות הייצור. כמובן שאנשי המחלקה עוסקים בכל מה שקשור לתחזוקת הפתרונות האוטומטיים וטיפול בתקלות. הרובוטים שלנו מגיעים מחברות מובילות בתעשייה, אשר יודעות גם לתמוך טכנית תוך כדי התהליך ולהתאים את הציוד והעזרים הנדרשים".
פרוייקטים עתידיים
ייעול תהליכי הייצור והכנסת אוטומציה היו כמה מהיעדים החשובים של נדב זמיר, מנהל התפעול. כחלק מפרוייקטים עתידיים שמתוכננת בהם הכנסת אוטומציה ניתן למנות תהליכי הברגה, קווי ייצור חדשים, וכן הכנסת ציוד צילום תעשייתי לבקרת איכות מתקדמת.