מביאים את איכות מדידות המוצר לרמה אחרת לגמרי

אנחנו מאמינים שמצאנו את הנוסחה המנצחת! לאחרונה התחדשנו בציוד למדידה CMM הן באתר ריאון בכברי והן בפלסטוקיט באיזור התעשיה באר טוביה. זה מצטרף לציוד מדידה אופטי וגם לציוד רנטגן לבדיקה פנימית של החלק. השילוב עם תוכנה חדשנית לניתוח התוצאות מקנה לנו יכולות ייחודיות המאפשרות שיפור האיכות תוך התייעלות תפעולית
נובמבר 11, 2021

הרבה השתנה ב-25 השנים האחרונות מאז שהוקמנו. אז עמד מספר אתרי האינטרנט רק על 100,000 אתרים, כאשר היום אנחנו מדברים על מעל לחצי מיליארד! הסמארטפונים עוד לא הומצאו ומכונית חשמלית ואוטונומית הייתה רק בסיפורים של אסימוב.

התפתחויות בבקרת איכות ההזרקה

גם תחום ההזרקה וקבלנות המשנה בו אנו מתמחים עבר מקפצה משמעותית בתקופה הזו. המוצרים שייצרנו היו פשוטים יותר, לא הצריכו דיוק מידות גבוה והטולרנטיות לשינויים במוצר הייתה גדולה בהרבה. תיעוד ביקורת האיכות נעשה באופן ידני וההחלטות לגבי תוצאות המדידה הסתמכו על פרמטרים פחות מדוייקים. בריאון ופלסטוקיט יש מי שזוכרים תקופה זו וליוו את החברה עם התהפוכות בתחום. מנהלת בקרת האיכות שלנו בפלסטוקיט, אלינה, עובדת כבר למעלה מ-20 שנים בחברה וליוותה אותה מרישום ידני אז, ועד סריקות אופטיות ומדידות מרחביות מדוייקות. "כיום המחלקה שלנו בפלסטוקיט מונה שבעה אנשי צוות. ארבעה מתוכם סיירי איכות למטה בקווים והשאר נותנים מענה במעבדה. הבקרה ההדוקה מאפשרת לנו לעלות על תקלות במהירות ולצמצם פחתים ופסולים למינימום. המהנדס המפעלי שלנו, דימיטרי גורנשטיין מצטרף גם הוא לכוח ונותן מענה עם תמיכה בציוד מתקדם שהגיע אלינו לאחרונה".

נזכיר כאן שבריאון עומד צוות מבקרי האיכות על 8 מבקרים, בניהולה של מזל רוזיליו אליהם מצטרפים חמישה סיירי איכות בניהולו של רמי סובח.

מתחדשים בציוד חדש

ואכן, נראה שהשינויים האחרונים בתחום בקרת האיכות מקנים לקבוצת ריאון כולה יכולות חדשות. גולת הכותרת היא שתי מכונות CMM – Coordinate Measuring Machine (XYZ) חדשות שהגיעו אלינו בחודשים האחרונים. צוות האיכות בפלסטוקיט, ביחד עם המהנדסים המפעלים דימיטרי ואלעד, מכניסים אותה לעבודה שוטפת בימים אלו ממש בפלסטוקיט ובריאון. "הציוד החדש הגיע כתוצאה מדרישת הלקוחות שלנו שעוברים למוצרים מורכבים ומדויקים יותר המצריכים בקרת איכות הדוקה יותר. המכונה מיועדת למדידות מהירות ומדוייקות של חלקים גדולים יחסים ולמדידות במקביל של מספר מוצרים בתבניות מרובות מובלעות. הדבר מביא לחיסכון גדול בזמן עבודה ולתוצאות איכותיות בהרבה ממה שהיינו רגילים בעבר כאשר עבדנו רק עם מדידה ידנית ומדידים. יתרון נוסף הוא שהתלות באיכות הבודק פוחתת ואנחנו מסתמכים על שיטות יותר ויותר אובייקטיביות", מספר דימיטרי.

תמונה 1: הדגמה למדידת ממדים בחלק מוזרק. מכונת ה-CMM החדשה בריאון ובפלסטוקיט.

שילוב טכנולוגיות לקבלת מידות מיטבית

הציוד החדש מצטרף למכונת מדידות אופטית שנרכשה לפלסטוקיט לפי כשנתיים. זו מיועדת לחלקים קטנים יותר ומסוגלת לתת מידע על קו המתאר החיצוני של החלק וקוים נראים אחרים בצורה מהירה וטובה. על מנת לסבר את האוזן נזכיר כאן מוצר ספציפי המכיל 96 תאים למבחנות. בעבר זמן הבדיקה לקח שעתיים בעזרת מדידים וכלי מדידה ידניים ששימשו כל תא. היום, בזכות הציוד האופטי, מסתיימת ביקורת האיכות עליו תוך 8 דקות בלבד ובצורה מדוייקת. שתי הטכנולוגיות החדשות האלו משלימות האחת את השניה ומאפשרות לקבוצת ריאון לבצע קפיצת דרך בתחום המדידות בבקרת האיכות.

תמונה 2: דימיטרי, המהנדס המפעלי בריאון-פלסטוקיט בעבודה על מכונת ה-CMM החדשה.

זה המקום להזכיר שבריאון עובדת גם מכונת רנטגן שעוזרת לגלות חללים פנימיים בחלק המוזרק. כך, בשילוב של מדידה חיצונית ורנטגן, מתקבלת תמונה מלאה על מידות החלק החיצוניות ואיכות ההזרקה הפנימית.

מדידות מדוייקות בלי ניתוח חכם שלהן – זה רק חצי מהעבודה!

אבל אצלנו בריאון לא מסתפקים רק בציוד חדיש ובמדידות מתקדמות. תהליך נוסף ומשמעותי שעוברת החברה בשנים האחרונות הוא ביצוע אנליזה וניתוח חכם של תוצאות המדידות על מנת להבין היכן יש נקודות רגישות ואילו מדידות שנעשות בצורה רוטינית מיותרות לביצוע. בדיקה שכזאת חוסכת זמן יקר גם לריאון וגם ללקוח הסופי.

את זה עושים בעזרת תוכנה מתקדמת, פרי פיתוח ישראלי, אותה המציא עמוס שביט שכבר נמצאת בפעולה במספר חברות מובילות בתעשייה הישראלית – DTMA – Dimension Tolerances Measurements Analysis. עמוס, אחד המומחים המובילים בהזרקה בישראל עובד בפלסטוקיט שנים רבות. הוא מלווה גם את תחום בקרת האיכות וניהול המדידות בחברה. "קבלת תוצאות מדידה בלי ניתוח חכם שלהן היא רק חצי מהעבודה. השילוב של ציוד מתקדם יחד עם השימוש בתוכנה לניתוח תוצאות המדידות מאפשר לנו להתייעל ולשפר את בקרת האיכות שלנו", אומר עמוס ומוסיף: "למרות שהייצור במפעל גדל משמעותית בשנים האחרונות ההתייעלות הזו מאפשרת לנו לתת מענה בלי צורך להגדיל את צוות בקרת האיכות שלנו. בדיקות שלקחו לנו שעות לביצוע מסתיימות היום תוך דקות בודדות. החיסכון בזמן על כל מוצר משמעותי והאיכות אינה נפגעת אלא להיפך, משתפרת".

גם איכותי וגם יעיל

כך, בשילוב של יכולות מדידה מתקדמות ויכולות ניתוח נתונים חדשניות אנחנו בריאון מביאים את בקרת האיכות לדרגה אחרת. אנחנו מצליחים למעשה להנות משני העולמות, גם להתייעל בתהליך וגם לשפר את העמידה בטולרנסים ובאיכות המוצרים.

תמונה 3: ציוד אופטי למדידות. בדיקת איכות של מגשית למבחנות, 96 תאים, ב-8 דק' בלבד.