זמן שווה כסף, את זה כולנו יודעים. כשזה מגיע לייצור בהזרקה, גם חלקיקי שניות שחסכנו בזמן המחזור מתורגמים בסופו של דבר לחיסכון כספי. בריאון, מדי יום, אנחנו נדרשים לבצע מספר רב של סט-אפים ולכן זוהי חשיבות עליונה מבחינתנו, לבצע את התהליך הזה בצורה המהירה ביותר, אבל גם האיכותית והטובה ביותר, על מנת שטיב ואיכות המוצר המוזרק לא ייפגעו. על מנת לעשות זאת, יש צורך בהכשרה של צוות סטאפיסטים מיומן, אשר מכיר את התהליך על בוריו.
בונים צוות מנצח
מחלקת הסטאפיסטים, טכנאי הזרקה, בריאון מורכבת מכ-15 אנשי צוות, אשר צברו ניסיון רב בעבודה. חלקם עובדים אצלנו כ-20 שנים. "את ההכשרה להפוך להיות סטאפיסט לא ניתן לקבל במכללה או בבית הספר", אומר אופיר קמחי, מנהל הייצור. "הקורס התיאורטי נותן את הבסיס אבל את הניסיון מקבלים מהשטח ומה"תורה שבעל פה". אנחנו מזהים עובדי ייצור עם פוטנציאל להצלחה ומציעים להם לעבור תהליך לא קצר, הכולל גם מבחנים פנימיים, למידה תוך עבודה שכם אל שכם עם עובד ותיק ומקצועי והרבה On the Job Training".
בריאון, להבדיל ממקומות אחרים, תפקיד הסטאפיסט רחב. הוא צריך לקחת ולחבר את התבנית הנכונה, לכוון את הרובוט, להכניס את הפרמטרים הנכונים להזרקה ולהגיע למוצר איכותי. היות ואצלנו יש מגוון רחב של ציוד – הן מכונות הזרקה והן אוטומציה, עליו להתמחות על סוגי ציוד שונים, כולל גם ציוד הזרקה עם תבניות מורכבות מולטי-קומפוננטיות.
"הבנו שעל מנת להגיע לתהליך שהוא מהיר ואיכותי, זה הפתרון – להכשיר אנשים שיוכלו להתמודד עם מגוון אתגרים, ולבצע את התהליך מההתחלה ועד הסוף, ולא רק יגיעו להרכיב תבנית, או להחליף חומרים", מסביר עידו רומנו, מנהל מחלקת הסטאפיסטים. "מעבר למקצועיות, אנחנו מחפשים גם אנשים עם יחסי אנוש טובים, חוש טכני מפותח, ואנגלית ברמה טובה. הממשקים בעבודה זו הם מרובים – מבקרי איכות, מנהלי משמרת ועובדים באולם הייצור. כמו כן, לנו חשוב שהצוות יהיה מגובש והאנשים יוכלו לתמוך אחד בשני במקרה הצורך. מדובר באנשים מקצועיים, אשר עוסקים בבעיות הטכניות שעולות במהלך הייצור, והם צריכים להפעיל שיקול דעת וחשיבה עצמאית, בעיקר במשמרות הצהריים והלילה, בהן הם האחראים הבלעדיים לתפעול המכונות ופתרון התקלות".
לכל סטאפיסט יש תוכנית עבודה למשמרת, בה הוא יודע את סוג ומספר הסט-אפים שיהיה עליו לבצע במהלכה. ישנם סט-אפים פשוטים וקצרים המסתכמים בהחלפת צבע או חומר גלם, וישנם תהליכים מסובכים יותר הכוללים גם החלפת תבניות. ההכשרה לוקחת כשלושה חודשים עד אשר הסטאפיסט יכול לנהל בעצמו תהליך פשוט, ללא עזרה של מדריך. בדרך כלל, עוברת כשנה עד אשר הסטאפיסט המתחיל יכול לעבוד במשמרות צהריים ולילה ולקבל אחריות על כלל אולמות הייצור.
בית ספר למקצועיות
המחלקה היא אחת הדוגמאות הבולטות בה העובדים ברובם התחילו כעובדי ייצור מהמניין, ועם השנים התקדמו מקצועית ועלו בסולם האחריות והידע הטכנולוגי והניהולי. אחת הדוגמאות לכך היא דימה צ'ייניקוב, אשר התחיל כעובד ייצור ולאחר מספר שנים התמקצע והפך לסטאפיסט. הוא המשיך להתקדם בדרך המקצועית וכיום הוא טכנולוג ההזרקה אצלנו, אשר אחראי על קביעת תנאי תהליך ההזרקה עבור כלל מוצרי ריאון. גם עידו, מנהל המחלקה, בעל ותק לא מבוטל אצלנו. "התחלתי לעבוד בייצור בעבודה מועדפת לאחר הצבא ולאחר מכן עבדתי כמחסנאי. לאחר הטיול הגדול ובמקביל ללימודי הנדסאי השתלבתי שוב במחלקת ההזרקה והוכשרתי כסטאפיסט, ומילאתי תפקיד זה במשך כמה שנים עד שקודמתי לתפקיד מנהל המחלקה", מספר עידו.
"על מנת לשמר אנשים בצוות במשך כל כך הרבה שנים, וליצור מחלקה מבוקשת, אשר עובדי הייצור מבקשים להיכנס אליה ולהתחיל הכשרה של סטאפיסט, אנחנו משקיעים הרבה מחשבה בשמירה על עניין וגיוון והקפדה שכולם ירגישו שווים ללא הבדלי מעמדות", מסביר אופיר. "גם הוותיקים וגם החדשים יותר עושים הכול מהכול. כל העובדים במחלקה מתמודדים עם מוצרים חדשים או מאתגרים . גם המחלקה עצמה מגוונת והעובדים תומכים אחד בשני. עד כדי כך, שהתחילו אצלנו אנשים שלא ידעו מילה בעברית, אבל כשזיהינו את הפוטנציאל, נתנו להם את התמיכה כולל קורסים בעברית, על מנת שיוכלו להתמקצע ולצמוח. בסופו של דבר, הצוות רץ ביחד הרבה זמן ומצליח לתת מענה טכני מהיר ואיכותי, וזה, בעיניי, היופי וסוד ההצלחה".