משלושה יוצא אחד – תא ייצור אוטומטי חדש המאחד סימון בלייזר, דפוס טמפון והרכבה

פרויקט ייחודי זה אפשר לנו להגדיל את התפוקה פי חמש, לספק 100% מוצרים תקינים בעזרת מערכת VISION למוצר ולהבטיח תשתית מתאימה גם לגידול עתידי
מרץ 8, 2023

אנחנו חיים בעידן שבו תהליכי ייצור אוטומטיים מתקדמים נכנסים יותר ויותר לכל פעילויות הייצור. אחד היתרונות המרכזיים הוא האפשרות לעבוד בתפוקה מלאה בזמני שיא, כולל סופי שבוע ולילות, ולצמצם פעילות בתקופות אחרות, מבלי לפגוע בתעסוקת כוח האדם בחברה. אוטומציה מאפשרת גם לפנות את כוח האדם לעיסוקים משמעותיים יותר, משפרת את איכות התוצרים ומייעלת את תהליך הייצור.

בימים אלה ממש אתר הייצור שלנו בפלסטוקיט מכניס לפעולה אוטומציה מלאה בכמה מתהליכי העיבוד המשלים המובילים שלנו. אחד מהם הוא סימון בלייזר, כאשר טכנולוגיה זו לא זרה לנו ואנחנו עובדים איתה שנים, והיינו בין הראשונים שאימצו אותה בתעשיית הפלסטיק בישראל. לאחרונה ביצענו שיפור משמעותי ביכולות המאפשר אוטומציה מלאה של תהליך העיבוד המשלים, שיפור משמעותי בתפוקה וכן באיכות. מערך ייצור אוטומטי זה משרת אותנו עבור מוצרים מתעשיית המדיקל בהם יש חשיבות גדולה לעקיבות ייצור מלאה.

מעבר לתא ייצור אוטומטי המאחד בתוכו שלושה תהליכי ייצור נפרדים

על שידרוג המערך האוטומטי היה אמון איתי גובר, אחראי האוטומציה בחברה. העבודה נעשתה עבור חברת Thermo Fisher Scientific האמריקאית בייצור מגש מבחנות לבדיקות מעבדה. לקוח זה עובד עם פלסטוקיט כבר מעל 20 שנים. איתי מספר: "התהליך המקורי כלל כמה שלבים, שהצריכו מעורבות ידנית של עובדים: הרכבה ידנית, דפוס טמפון והדפסת קוד דו-ממדי וכיתוב בעזרת ראשי לייזר. מאז מגפת הקורונה הביקוש למוצר גדל משמעותית, מה שהצריך שיפור במערך הייצור. ביצענו סקירה של המערך כולו ומכיוון שהיווה צוואר בקבוק החלטנו להשקיע בתא אוטומציה ייעודי".

תא האוטומציה החדש איחד למעשה את שלושת הפעילויות: הרכבה ידנית של חלק נפרד, דפוס טמפון וצריבת לייזר. בשלב הראשון, מזין ויברציוני מסדר את החלק באוריינטציה מתאימה. החלק מורכב אל תוך המגשית באמצעות בוכנה ועזרי אוטומציה נוספים. בשלב הבא המגשית עוברת הדפסת טמפון, המיועדת לסימונים שאינם משתנים בין חלק אחד למשנהו, ומאפשרת עבודה מהירה ונראות מצוינת. בשלב האוטומטי האחרון, החלק עובר למערך המונה ארבעה ראשי לייזר מדגם מתקדם. שם מודפס הקוד הדו ממדי – כאשר כל מגשית עוברת במערכת VISION לבקרת איכות ההדפסה ובדיקה של ייחודיות הקוד.

בהשוואה למערך הייצור הידני, המערך החדש הגדיל פי חמש את התפוקה, המתורגמת לייצור של עשרה פריטים בדקה. כך ניתן מענה לביקוש הגבוה וכן נלקחה בחשבון תמיכה בהעלאת תפוקה נוספת בהמשך.

מוכנים להשקעות באוטומציה בפרויקטים נוספים

"התכנון וההקמה של מערך הייצור האוטומטי החדש נמשך כשנה. שדרוג קו זה וקווים אחרים דורשים מצידנו השקעות משמעותיות שאנחנו מוכנים לבצע עבור לקוחותינו. היתרון הוא כמובן גם פנימי עם עבודה מתקדמת ויעילה יותר לעובדים , וגם חיצוני כאשר מרווח זה נהנה גם הלקוח", מסכם איתי.