זה התחיל בשני הורים, עליזים וצעירים… הראשון – קיבוץ כברי, השני – פלסאון תעשיות. שני אלו חברו יחד, אי שם באמצע שנות ה-90, והביאו לעולם את ריאון.
הימים הראשונים
בדיוק כמו היום, גם באותה תקופה ענף החקלאות בכברי היה מצליח מאוד ועדיין, היה רצון חזק להרחיב את הפעילות התעשייתית בקיבוץ, מעבר לזו הקיימת במפעל "כבירן". על כן, החיבור עם פלסאון תעשיות ששאפה להרחיב את פעילות הייצור לאתר נוסף היה מתבקש. על מנת להנציח את השותפות הזו נבחר השם ריאון לחברה החדשה. בשם ריאון יש חיבור שתי ההברות האחרונות של הצדדים המעורבים: כברי, ופלסאון.
במהלך הקמת המבנים התעשייתיים הראשונים של ריאון, היה צורך בהכשרת עובדים, ואלו החלו בהשתלמויות בפלסאון. היה הרבה מה ללמוד בתחום הזרקת הפלסטיק ואת הידע הראשוני למדנו מאחת מהחברות הטובות ביותר בישראל.
צעדים ראשונים בייצור בהזרקה
בשנים הראשונות לעבודתנו למעלה מ-95% מפעילות הייצור נעשתה עבור השותפה שלנו, פלסאון. במקביל, נכנסנו לתחום חדש לחלוטין – פיתוח חממות ביתיות. תחום זה הביא לידי ביטוי את הידע שלנו בחקלאות יחד עם הידע בתחום הפלסטיק. פעילות מוצלחת זאת נמכרה לימים לפלרם אפליקציות, והיא משרתת אותם עד היום.
שנת 2008 כאבן דרך: ההתמקדות בתחום הקבלנות המשנה
רבות נכתב על שנה זו ועל המשבר הכלכלי העולמי שפרץ במהלכה. באותה תקופה התעשיות המסורתיות סבלו מירידה בפעילות, וחברת ריאון לא הייתה יוצאת דופן. הירידה בפעילות מול פלסאון פתחה לנו הזדמנות חדשה: לספק את אותו שירות מצוין שאנחנו נותנים להם גם לחברות אחרות במשק ולהתפתח כקבלן משנה מוביל להזרקות.
"שנת 2008 היוותה למעשה את יריית הפתיחה של ריאון במתן שירותי הזרקת פלסטיק" נזכר דודו לייב, מנכ"ל ריאון. " בשנים שאחריה חידדה ריאון תעשיות את כיוון פעילות זה מול לקוחות נוספים. גם היום אנחנו ממשיכים לייצר עבור פלסאון ושמחים על השותפות. אבל, אם פעם זה היה הרוב המכריע של הייצור בריאון, כעת זה כבר לא המצב".
מה ריאון מייצרים עבור פלסאון?
על שאלה זו מטיב לענות אופיר רם, מנהל התפעול של ריאון. "אנחנו מייצרים לא מעט מוצרים עבור פלסאון תעשיות, כאשר כל מערך ייצור הכבלים המצופים המשמשים לריתוך אלקטרופיוז'ן נמצא אצלנו בריאון. אנחנו מייצרים את הכבלים מאפס כולל מערך הציפוי שלהם והם משתלבים ברבים ממוצרי פלסאון. בנוסף, אנחנו מייצרים חלק ממוצרי הלול של פלסאון וכן שטיחונים, Mats, למחברים בשיטת ה-OVERMOLDING. המחבר מורכב על גבי צינור גז או מים חי, ומאפשר פיצול ממנו בצורה בטוחה וללא דליפות באמצעות הריתוך".
האם יש שיתופי ידע גם כעת בין ריאון לפלסאון?
"בהחלט" אומר דודו לייב אך מצביע על היפוך מגמה. "אם בתחילת הדרך המידע זרם מפלסאון לריאון, כעת הוא זורם לעיתים גם בכיוון ההפוך". הוא מסביר: "מעבר לשיתוף מידע בנושאים טכניים ובהיעזרות לוגיסטית של פלסאון במפעל התבניות שלנו כזרוע מבצעת, יש לא מעט מידע שמגיע מריאון בתחום הרכש והלוגיסטיקה, וזאת בעקבות הפעילות שלנו בתחום קבלנות המשנה. פעילותנו מול לקוחות וספקים רבים ומגוונים, חייבו אותנו לפתח נהלי עבודה מתאימים בתחומים כמו אישור ספקים, בניית בנק קשרים וחלופות, ועוד. כל אלה הופכים ליתרונות כעת עבור פלסאון, לאור הקשיים הנוכחיים בשרשרות האספקה העולמיות."
מה ריאון מרוויחה מהחיבור עם חברה ציבורית גדולה כמו פלסאון?
"פלסאון סייעה לנו להטמיע תרבות ארגונית נכונה וסטנדרטים גבוהים של הנהלת חשבונות, הנובעים מהמחויבות ללקוחות ולמשקיעים שלנו. זה בית ספר לניהול נכון של ייצור, לרכישה וליישום של יידע טכני ולהבאה בחשבון של תחזוקה ולוגיסטיקה. הניסיון של פלסאון כחברה ציבורית המתנהלת באופן שקוף תרם לכל אלה המון, ומאפשר לנו לייצר מוצרי פלסטיק מצוינים ללקוחותינו".