לפני כשנה נכנס לתפקיד המנכ"ל אופיר רם, אשר החליף את דודו לייב. לתפקיד זה הגיע לאחר 17 שנים של עבודה בריאון, כאשר תפקידו האחרון לפני תפקיד המנכ"ל היה מנהל התפעול. מחליפו בתפקיד זה הוא נדב זמיר, אשר גם לו ותק רב בעבודה בחברה.
מטבע הדברים, בתפקידים בכירים אלו, למנהלים ולמנכ"ל משנה סדורה ותוכניות ארוכות טווח כיצד ניתן לשפר, לייעל ולהצעיד את החברה קדימה תחת כנפיהם. בדרך כלל, השנה הראשונה בתפקיד מתבטאת בהתחלה של פרוייקטים שונים המתווים את הדרך תחת הניהול החדש.
מה עושים כשפתאום פורצת מלחמה?
תקופה קצרה לאחר כניסתם של אופיר ונדב לתפקידיהם, מדינת ישראל נקלעה לאתגר הגדול ביותר בתולדותיה לאחר מתקפת ה-7/10. אם לא די בכך, גם הצפון כולו נתון לירי טילים קבוע של חיזבאללה. קיבוץ כברי שבו שוכנת ריאון, נמצא בקו העימות ומרוחק כ-7 קילומטרים בלבד מקו הגבול הצפוני.
"הדבר הראשון שהיה לנו חשוב הוא לשמור על הקיים תחת המציאות הביטחונית המאתגרת", אומר אופיר. "דבר זה התבטא במספר מישורים: המישור המיידי היה שמירה על ביטחונם של העובדים, שרובם ככולם המשיכו להגיע לעבודה. חלק מעובדינו גויסו למילואים ארוכים, ועובדים מישובים סמוכי גדר התפנו למקומות בטוחים יותר. במישור הכלכלי והחברתי היה חשוב לשמור על רציפות האספקה ללקוחות ולהקטין ככל הניתן את חוסר הוודאות. ביצענו התאמות תפעוליות הן בריאון והן בפלסטוקיט על מנת להתגבר על החוסר בעובדים". למרות המצב, מפעל הייצור לא עצר את עבודתו ליותר מיממה אחת של התארגנות עם פרוץ הלחימה וממשיך גם היום בייצור סדיר לכל אורך שעות היממה.
קושי משמעותי בגיוס עובדים
בצל המלחמה, הצורך בגיוס עובדים הפך למשמעותי יותר עקב העובדה שבטווח זמן קצר, עובדים לא מעטים גויסו למילואים. האתגר בגיוס איכותי לעבודה ברצפת הייצור גדל עוד יותר. אנשים צעירים לא משתחררים מהצבא אלא ממשיכים ישירות לשירות מילואים, העבודה בקו עימות עלולה להוות גם היא גורם מרתיע, והאטרקטיביות של תעשיות אחרות המשגשגות דווקא בימי מלחמה מקשה על גיוס לתעשיית הפלסטיק.
אחד הפתרונות למחסור בידיים עובדות הוא אוטומציה, ובריאון אימצו פתרון זה מזמן וממשיכים בו במלוא הכוח. "במסגרת הרצון להתייעל, אנחנו ממפים את המקומות שבהם יש תלות גדולה בכוח אדם ומביאים פתרונות של אוטומציה, אשר תשחרר את האנשים למשימות יותר משמעותיות", אומר נדב זמיר, מנהל התפעול. הגדלת האוטומציה והתייעלות הייצור הייתה אחת מהמשימות עליהן הוא דיבר בריאיון הכניסה שלו. "בנוסף, את התבניות שלנו אנחנו מתכננים ובונים כך שהן תהיינה מוכנות לאוטומציה עתידית, גם אם זה לא מגיע כחלק מדרישת הלקוח. זאת על מנת שנמשיך להתייעל ולאמץ עוד פתרונות אוטומציה".
הכנסת מערכת חדשה לניהול רצפת ייצור – MARS
אחת המטרות שנדב שם לעצמו עם כניסתו לתפקיד הייתה שיפור והעלאת האמינות של נתוני הייצור. מטרה זו הושגה עם סיום הטמעת מערכת MARS לניהול רצפת הייצור באולמות ההזרקה. המערכת החדשה, פרי פיתוח של חברת האם פלסאון, הוטמעה בצורה מוצלחת מאוד תוך זמן קצר במיוחד של מספר חודשים. "יש לנו ערך מוסף גדול מאוד עם התוכנה החדשה. הנתונים עכשיו זמינים וברורים לכולם – החל במזריקים, עבור בסט-אפיסטים ומנהלי המשמרות וכלה במנהלי הייצור והתפעול. על כן, הצלחנו לצמוח ולהתייעל במדדי ה-OEE ואני מתעתד להטמיע את תוכנת ה-MARS במחלקות נוספות בחברה".
מה נאחל לשנה העברית החדשה?
בסיומה של שנה לא פשוטה, על אף התחזיות למערכה עצימה ההולכת וקרבה בצפון, אופיר מסרב לוותר על האופטימיות. "אומרים שמי שלא אופטימי לא יכול להיות חקלאי או תעשיין", הוא מחייך. "אנחנו מאמינים כי ברגע שהתקופה המאתגרת תסתיים, תתחיל צמיחה משמעותית ולכן אנחנו עוסקים בכך כל הזמן. על אף המצב, לא ויתרנו על פיתוח עסקי אשר מציג את יכולותיה של ריאון בשווקים נוספים. נאחל לכולנו, שכולם יחזרו הביתה – החטופים, המפונים, החיילים והמילואימניקים, ונוכל לחזור לשגרה השפויה עם שגשוג וצמיחה".
על כך מוסיף נדב: "אני מעריך ומכיר תודה גדולה לכל העובדים שהצליחו להתמיד בשגרת המלחמה ומאחל שתהיה לנו שנה רגועה מלאה בעשייה. שנחזור להיות Startup Nation עם תעשייה חזקה וחשיבה מחוץ לקופסה".