אחת היכולות שמביא איתו קבלן משנה להזרקות היא עבודה בצורה יעילה במיוחד, איכותית ומקצועית. זו הזדמנות מצוינת להכיר לכם את עומר בן דוד האחראי על תהליכי התייעלות שכאלו אצלנו בריאון. מעל לשנתיים מאתר עומר בצורה שיטתית נקודות תורפה בהן ניתן לשפר את היעילות. הוא מציע דרכים לפתרון, עוקב אחרי הטמעת השינויים, ועבודתו המוצלחת מביאה לשיפור בפרודוקטיביות.
לתפקיד החשוב הזה מביא איתו עומר הכרות עמוקה עם ריאון, ניסיון של שבע שנים בתפקידי תפ"י וניהול ייצור במחלקת התבניות. זאת לצד הכשרה אקדמית כמהנדס תעשייה וניהול. כלים אלו מסייעים לו בעבודה צמודה עם כל בעלי המקצוע בחברה ויחד, בשיתוף פעולה מלא, הם מביאים לתוצאות. נספר כאן על מספר פרויקטים נבחרים השופכים אור על פעילות זו.
עוברים לאריזה רב פעמית, מקיימת וחסכונית
אין זה סוד שביקורת ציבורית מופנית לתעשיית הפלסטיק ובמיוחד לתעשיית האריזה. זו יוצרת פסולת חד פעמית שלא תמיד ממוחזרת וזולגת לסביבה. נספר כאן על לקוח משמעותי שלנו, שהעביר לנו עבודה עם הנחיות אריזה סגורות הכוללות אריזת 2500 חלקים באריזת קרטון חד פעמית עם שקית פנימית. מנהל המחסן שלנו באתר פלסטוקיט, רומן אצ'לדייב, הציע צורת התייעלות לאריזה וביחד עם עומר צללו לנושא. "לאחר בחינה והבנה של צרכי הלקוח הצענו אריזה רב פעמית המבוססת על ארגזי פלסטיק. אלו מייתרים את ההוצאה הקבועה על קרטונים ומצמצמים את הפסולת. בנוסף, עברנו לארוז 15000 חלקים בארגז, פי שישה מהמצב הראשוני. האריזה יעילה יותר ומצריכה פחות כוח אדם", מספר עומר. "החזרנו את השקעה הראשונית תוך שלושה חודשים בלבד והבאנו לפתרון ירוק ומקיים יותר לנו וללקוח", הוא מסכם.
Less is more – אבחון בדיקות איכות מיותרות
תהליכי התייעלות לא תמיד כרוכים בשינוי, או הכנסת אלמנטים חדשים לעבודה. לפעמים מדובר דווקא בביטול פעולות מיותרות. אחד התחומים שסובל מעודף בדיקות בתעשייה הוא בקרת האיכות. בדיקת פרמטרים מיותרים או עודף של בדיקות מאריכים את העבודה ולא מביאים לתועלת. ניתוח תהליכי העבודה באחת ממחלקות הייצור אצלנו הציף מקרה שכזה בו כל מוצר נבדק פעמיים: בסמוך למכונת הייצור ובעמדת בקרת האיכות. הסמיכות במועד שתי הבדיקות אפשרה לנו לבטל את הבדיקה הראשונה, ועדיין לאתר במהירות תקלות במידה ומתרחשות. כך העובדים בקו יכולים להתפנות להשקעת זמנם במשימות אחרות וחשובות.
הטמעת דיגיטליזציה בעבודה השוטפת ברצפת הייצור
פרויקט משמעותי נוסף שכבר הזכרנו הוא הטמעת שימוש בטאבלטים במחלקת התבניות. לאור הצלחתו המשכנו עם הטמעתם במחלקות נוספות: מחלקת האינסרטים, התחזוקה ומחסן הקבלה. "כעת כל המחלקות האלה עובדות באופן שוטף עם טאבלטים. העובדים מזינים את המידע בזמן אמת, מאפשרים גישה וניתוח שלו, ומצמצמים מילוי ידני של טפסים", אומר עומר ומרחיב: "לדוגמה, אנשי התחזוקה יכולים לפתוח ולסגור קריאות שירות תוך עדכון השעות המושקעות בכל משימה. לצידם, במחסן הקבלה, ניתן לסרוק תעודות משלוח עם הגעת הסחורה עוד לפני אחסונה, כאשר המערכת שולחת מייל למזמין לחיסכון בזמן, למניעת אובדן, ולטיפול מהיר במקרה של סחורה לא תקינה. גם במחלקת האינסרטים ראינו ייעול עם שימוש בתזכורות אוטומטיות לגבי כל תבנית פעילה הדורשת תחזוקה תוך גישה למידע הטכני הדרוש לכך מהטאבלט. המערכת מאפשרת למלא דוחות על טיפולי התבניות, שזמינים ללקוחות של ריאון בכל עת".
בכל יום משהו חדש
"השיגרה של מהנדס מחלקת ארגון ושיטות מעניינת, ואין יום הדומה למשנהו, בין אם מדובר בסידור רצפת הייצור, בתכנון תהליכים חוצי ארגון, בעבודה לצד מכונת הזרקה או בבדיקות איכות. התפקיד רוחבי ואני שמח להביא ערך למגוון מחלקות, עובדים וכמובן ללקוחות", מסכם עומר.
תמונה 1: עומר בן-דוד, מחלקת ארגון ושיטות, לצד קופסת פלסטיק רב פעמית הכוללת פי שישה חלקים ארוזים.