דילוג לתוכן

חדשות

News

הכשרה מעשית שמובילה לקריירה בתעשייה: שיתוף פעולה בין ריאון ומכללת אורט בראודה


אפריל 9, 2025

לימודי הנדסאות במכללה מחייבים תקופת התמחות של 500 שעות. ריאון הכשירה מספר סטודנטים אשר חלקם נקלטו כעובדים מן המניין בסוף לימודיהם. כיום נמצאת בהתמחות גם סטודנטית אשר עושה חיל במחלקת הסטאפיסטים

העולם הטכנולוגי מתקדם במהירות, אך דבר אחד אינו משתנה – הצורך בידיים מיומנות בתעשייה. בעידן שבו הכשרות מקצועיות מצטמצמות, שיתופי פעולה בין מוסדות אקדמיים לחברות תעשייתיות הופכים לקריטיים יותר מאי פעם. בדיוק במקום הזה נכנס שיתוף הפעולה בין מכללת אורט בראודה לחברת ריאון, שמציע לסטודנטים הזדמנות פז לצבור ניסיון מעשי כבר במהלך לימודיהם.

חיבור בין השכלה לניסיון בתעשייה

במסגרת התוכנית, סטודנטים הלומדים להיות הנדסאי מכונות מבצעים התמחות מעשית (סטאז') של 500 שעות בריאון, צוברים ניסיון מקצועי ומקבלים שכר על עבודתם.

ההכשרה המעשית מאפשרת לסטודנטים להתנסות באופן ישיר בעבודה ברצפת הייצור ולהכיר מקרוב את תהליך ההזרקה. במקרים בהם מזוהים כישרון ויכולות, ההכשרה יכולה להוביל להשתלבותם בחברה.

סיפור ההצלחה של נואר חדאד – סטאפיסטית ברצפת הייצור

השנה במסגרת ההתמחות, הגיעה לריאון, לראשונה לרצפת הייצור, גם אישה – נואר חדאד. היא החלה כעובדת ייצור, אך בתוך זמן קצר הוכיחה יכולות יוצאות דופן וקודמה לתפקיד סטאפיסטית, האחראית על כיוון מכונות הייצור והציוד הנלווה בעת המעבר בין מוצרים שונים, והגעה למוצר תקין באיכות גבוהה.

"רציתי לעבור למחלקת הסטאפיסטים, ולאחר מספר שבועות ברצפת הייצור, התחלתי ללמוד את התחום. לאחר כחודש וחצי עברתי את מבחן ההכשרה ויכולתי לעבוד באופן עצמאי", מספרת נואר. "העבודה בריאון היא בדיוק מה שחיפשתי – אני מתמודדת עם אתגרים, לומדת כל יום דברים חדשים, והכי חשוב – אני קמה לעבודה עם חיוך".

עידו רומנו, מנהל מחלקת הסטאפיסטים, גאה בהתקדמותה: "נואר היא דוגמה מצוינת לעובדת עם ראש גדול, אשר לומדת מהר ומראה יכולות גבוהות. אני מקווה שנראה בעתיד עוד נשים שיצטרפו לתחום הזה".

תרומה הדדית: סטודנטים משתלבים, החברה מתפתחת

שיתוף הפעולה עם המכללה מסייע לא רק לסטודנטים, אלא גם לחברת ריאון, שזוכה לכוח אדם מיומן ומגובש עוד בזמן לימודיו. "המכללות הן מקור חשוב לכוח אדם מיומן, במיוחד לאור המחסור בידיים מקצועיות בישראל", מסביר מנכ"ל ריאון, אופיר רם. "אנחנו רואים בזה השקעה לטווח ארוך – הן בקליטת עובדים חדשים, הן בקידום גיוון תעסוקתי, והן בשימור הידע התעשייתי בישראל".

אופיר מדגיש את החשיבות שבפתיחת הדלתות לנשים לעבודה ברצפת הייצור: "ההצלחה של נואר מוכיחה שנשים יכולות להשתלב בתפקידים טכנולוגיים בתעשייה, וזו מגמה שחשוב לנו להמשיך ולקדם".

מסלול לקריירה בתעשייה

עבור הסטודנטים, ההתמחות היא הזדמנות פז להשתלב בעולם המקצועי ולחוות את העבודה במפעלים אמיתיים. "אני ממליץ לכל סטודנט להיכנס לתוכנית הזו", אומר אנס גראבלי, אשר עבד כסטודנט במסגרת ההתמחות וכעת הוא עובד מן המניין בריאון כשישה חודשים. לאחר הכשרה נוספת, הוא הצטרף לצוות הסטאפיסטים. " קיבלתי הבנה מעמיקה בתחום והתוכנית חיזקה את הקשר שלי לתעשייה".

שיתוף הפעולה בין מכללת אורט בראודה לריאון הוא דוגמה חיה לאופן שבו תעשייה והשכלה יכולים להשתלב וליצור עתיד טוב יותר. הסטודנטים זוכים להזדמנות להוכיח את עצמם בשטח, החברות מקבלות עובדים בעלי ניסיון ממשי, ויחד נבנה דור חדש של אנשי מקצוע מיומנים. עם סיפורי הצלחה כמו של נואר ואנס, אין ספק שהתוכנית הזו היא רק ההתחלה – ושהיא עוד תמשיך להצמיח כשרונות שיתוו את הדרך קדימה.